האבוקדו – מלך הפירות
אם עד היום לא שילבתם את האבוקדו בארוחות שלכם , כדאי לכם לעשות זאת כי האבוקדו הוא פרי שמועיל מאוד לעור הפנים.
אז איך 1/2 אבוקדו קטן ביום עוזר לעור?
הנה כמה מתכונותיו הטובות:
מזין את העור – מכיל שומן צמחי , בלתי רווי , איכותי ובריא המספק הזנה לעור ועוזר בכך למנוע קמטים.
שומר על בריאות העור היות ומכיל ויטמינים:
- ויטמין A – תורם להתחדשות תאי העור , שומר על העור מפני מחלות עור שונות.
- ויטמין C – מעודד את העור ליצור קולגן , החלבון האחראי על גמישותו של העור. מגן על העור מפני נזקי השמש: כתמים וקמטים. מסייע בצמצום הופעת כתמי פיגמנטציה וקמטים עקב חשיפה לשמש.
- ויטמין E – שומר על הלחות בעור, מפחית איבוד מים מהעור , מקנה לעור רכות.
בנוסף, ויטמינים A ,C, ו – E משמשים גם כנוגדי חמצון חזקים.
הם מגינים על העור מפני רדיקלים חופשיים שהינם חומרים מחמצנים שתוקפים את תאי הגוף כתוצאה מחשיפה לזיהום אוויר, קרינת השמש המזיקה ועישון סיגריות.
התוצאה של החמצון בהקשר לעור הפנים הוא האצת תהליך ההזדקנות של העור: יובש, אובדן שומן עורי , עור נפול וקמטים.
לכן, חשוב לאכול פרות וירקות מכיוון והם מכילים נוגדי חמצון טבעיים ובמיוחד אבוקדו המכיל הכי הרבה ויטמין E מכל הפירות והירקות.
עוד סיבות טובות לאכול אבוקדו:
- מחקר חדש מוכיח כי האבוקדו מגן על תאי הכבד.
- מכיל שומן בלתי רווי , כמו בשמן זית , שמאזן את רמות הכולסטרול בגוף :מוריד את הכולסטרול הרע ומעלה את הטוב.
- מכיל סיבים תזונתיים העוזרים לתהליך העיכול ולפינוי פסולת ורעלים מהגוף.
- מכיל ויטמינים – ויטמינים מקבוצת B , ויטמין A , ויטמין C , ויטמין K וויטמין E – המגנים על הלב , כלי הדם , מערכת העצבים והראייה ומחזקים את המערכת החיסונית שלנו.
ויטמין E – תורם גם להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית, סרטן השד, אלצהיימר ופרקינסון.
מכל הפרות והירקות , עשיר מאוד ב:
- אשלגן – התורם לאיזון לחץ הדם ומגן מפני מחלות לב.
- חומצה הפולית – החשובה לחילוף החומרים ולבניית התאים בגוף – במיוחד אצל נשים בהריון וילדים.
- מגנזיום – החיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת.- מצויין לעוסקים בספורט.
סגולותיו של האבוקדו הינן רבות ומומלץ לשלבו בסלט או בארוחות.
מחקר חדש העלה כי מומלץ לשלב אבוקדו אפילו בדיאטה מכיוון שהוא יוצר תחושת שובע לאחר אכילתו יותר ממאכלים אחרים.
בתאבון!